Istnieje wiele cukierków, z tego też powodu asortyment mamy szczególnie szerokie. W tym wypadku pewnym ograniczeniem jest po prostu cena, która w określonych przypadkach może być zabójcza. Krówki reklamowe są uniwersalnym wyborem dla większości osób i nie ma z nimi przeważnie żadnego problemu. Moim zdaniem, gdy weźmiemy pod uwagę, iż istnieje szereg osób uczulonych na różnego rodzaju substancje np: mleko, orzechy etc. To zawsze powinniśmy pamiętać o tym, aby na papierku oprócz logo znalazł się także skład, z którego składa się dany cukierek. Nieodpowiednie podejście do tego zagadnienia może być dla nas dużym problemem, gdy idzie o późniejsze problemy z takimi kwestiami jak np.: rentowność, odpowiedzialność za skład cukierka oraz konsekwencje braku wiedzy na temat jego składu zjadającego etc. Dlatego też, sam dobór nie tylko wyglądu, ale także składu jest niezwykle ważny. Na pewno nie unikniemy w cukierku mleka, kakao, ale bardzo łatwo będziemy mogli uniknąć orzechów. Nie jest to trudne, wystarczy tylko wybrać model np.: michałki etc. Jest ich wiele, a różne firmy mają prawie wszystkie możliwe rodzaje. Możemy nawet sami zorganizować papierki do zawijania w nie cukierków, a następnie przedstawić jako cukierki reklamowe. Krówki reklamowe stwarzają problemy, gdy idzie o prezentacje wszystkich z tym związanych kwestii, ponieważ dla niektórych osób są po prostu zbyt ciągliwe. Moim zdaniem to nie prawda, większość modeli nie jest szczególnie ciągliwa i każda osoba może je bez większego problemu zjeść. Sam problem może powstawać, gdy weźmiemy pod uwagę takie kwestie jak np.: kształt cukierka, jego smak – gdyż wybór w tym wypadu jest olbrzymi i wszystko zależy od naszego gustu. Trzeba też pamiętać, iż nasz gust może po prostu nie trafić w gust innej osoby, co będzie stwarzać potem poważne problemy, przy próbie przedstawiania wszystkich z tym związanych zagadnień.